Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Προετοιμασία για τη συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ που θα υπολογιστούν κενά και πλεονάσματα

Ανακοινώθηκαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου τα στοιχεία με βάση τα οποία θα γίνει ο υπολογισμός των κενών και πλεονασμάτων για να πραγματοποιηθούν οι μεταθέσεις για το επόμενο σχολικό έτος (συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ στις 24/4/2017).
Αναλυτικά παρουσιάζονται:
οι πίνακες Α (ανά σχολείο)
οι πίνακες Β (ανά ομάδα σχολείων) και
ο πίνακας Γ (συνολικός για την περιοχή μετάθεσης)
ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ (dide.evr.sch.gr)
Η ανακοίνωση των πινάκων, έγινε από τη Δ.Δ.Ε. προκειμένου να αποφευχθούν λάθη και να μπορεί να γίνει έλεγχος από κάθε συνάδελφο.
Πρόκειται για μια κίνηση που συμβάλλει ουσιαστικά και έμπρακτα στη διαφάνεια της λειτουργίας του συμβουλίου και οφείλουμε να συγχαρούμε τον πρόεδρο του ΠΥΣΔΕ για αυτό.
Από την άλλη πλευρά βέβαια υπάρχουν και κάποια αρνητικά δεδομένα:
- Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, μπορεί στα περιφερειακά σχολεία να είναι μικρός, όμως κυρίως στην πόλη της Αλεξανδρούπολης ξεπερνά κατά πολύ το όριο των 20 μαθητών που απαιτεί το συνδικαλιστικό κίνημα και θα δημιουργούσε αύξηση του αριθμού των τμημάτων, άρα και της ανάγκης για διδακτικές ώρες.
- Η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά 2 ώρες (που η τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχε υποσχεθεί να καταργήσει) δημιουργεί τεχνητά πλεονάσματα και υπεραριθμίες.
- Η απαγόρευση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ξένων γλωσσών και επιλεγόμενων μαθημάτων, καθώς και τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ, στην ουσία στερεί από τους μαθητές το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και γίνεται για να "εξοικονομηθούν" καθηγητές.
 - Τέλος, απουσιάζει από τη φετινή εγκύκλιο υπολογισμού κενών και πλεονασμάτων η στήλη "ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΥΣΔΕ". Καλείται λοιπόν το υπηρεσιακό συμβούλιο απλά να επιβεβαιώσει τα αριθμητικά δεδομένα που προκύπτουν από το Myschool, δυστυχώς εφαρμόζοντας όλα τα παραπάνω αρνητικά δεδομένα.

1 σχόλιο:

  1. Είστε το μοναδικό ΠΥΣΔΕ στην Ελλάδα που ανακοινώνει τόσο αναλυτικά τους πίνακες. Κανα δυο-τρια άλλα ανακοινώνουν τους πίνακες Γ μόνο. Γι αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο το ΠΥΣΔΕ. Δύο λάθη που εντοπίστηκαν:
    1. Στο ΓΕΛ Σουφλίου οι ώρες ΠΕ04 δεν είναι ανα ειδικότητα.
    2. Στο 2ο Γυμνάσιο διδυμοτείχου, οι 9 ώρες Γεωγραφίας γράφονται ως 9 ώρες φυσιογνωστών ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.