Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Διακοπή συνεδρίασης ΠΥΣΔΕ 17/6/2011

  Σήμερα, 17-6-2011 και από τις 10:00 μέχρι τις 16:15 συνεδρίασε το ΠΥΣΔΕ Έβρου (συμμετείχαν όλα τα τακτικά μέλη) με θέμα την τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε οργανικά κενά.
Ενώ η διαδικασία των τοποθετήσεων προχωρούσε κανονικά ανά ειδικότητα και ανά περιοχή μετάθεσης (βοήθησε ιδιαίτερα οτι εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό σύστημα τοποθετήσεων e-data center το οποίο διασφαλίζει ταχύτητα και αξιοπιστία), προέκυψε ένα σημαντικό ζήτημα :
η μοριοδότηση για την εντοπιότητα και τη συνυπηρέτηση, σε σχέση με τους νέους Δήμους που προέκυψαν μετά την εφαρμογή του σχεδίου "Καλλικράτης". Στις περισσότερες ειδικότητες δεν προκύπτουν αλλαγές στις τοποθετήσεις, όμως σε κάποιες άλλες ειδικότητες, αλλάζει η κατάταξη των εκπαιδευτικών με βάση τον υπολογισμό των μορίων τους.
  Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε η διακοπή της συνεδρίασης και η συνέχεια της την επόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα υπάρξει επικοινωνία του Προέδρου του ΠΥΣΔΕ με το ΥΠΔΒΜΘ, ώστε να διευκρινιστεί η ακριβής διαδικασία που προβλέπεται να ακολουθηθεί. (Με βάση το σχέδιο "Καλλικράτης" όλα τα σχολεία της Α΄ Έβρου ανήκουν στον ίδιο Δήμο, άρα θα έπρεπε να δίνονται σε όλες τις περιπτώσεις τα μόρια συνυπηρέτησης και εντοπιότητας. Είναι όμως σωστό αυτό; Συμβαδίζει με την ουσιαστική έννοια της μοριοδότησης αυτών των περιπτώσεων;)
  Καταλαβαίνω την αγωνία των συναδέλφων που θέλουν να μάθουν αν τοποθετήθηκαν οργανικά σε κάποιο σχολείο της επιλογής τους, όμως θεωρώ πως προέχει  να γίνει η διαδικασία ακριβώς όπως προβλέπεται απο το υπάρχον νομικό πλαίσιο (το οποίο δυστυχώς δεν είναι ξεκάθαρο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.