Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Τέλος εποχής!

Η λειτουργία αυτού του blog φτάνει στο τέλος της...

 

 Το δημιούργησα το 2010 μόλις εξελέγην για πρώτη φορά τακτικό αιρετό μέλος στο ΠΥΣΔΕ Έβρου.

Από τότε οι συνάδελφοι με τίμησαν άλλες 4 φορές με την ψήφο τους κι έτσι υπηρέτησα συνολικά 4 θητείες ως τακτικό μέλος και μια θητεία ως αναπληρωματικό μέλος.

Σήμερα, δε γνωρίζω τα αποτελέσματα των εκλογών-παρωδία που διενεργήθηκαν στις 7 Νοεμβρίου. Έτσι κι αλλιώς είχα αποσύρει την υποψηφιότητά μου σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες της Ο.Λ.Μ.Ε. (δείτε εδώ τις θέσεις μου για τη συγκεκριμένη απόφαση).

Αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έλαβε το μήνυμα της συντριπτικής αποχής των συναδέλφων και προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την αντικατάσταση όσων "εξελέγησαν" σε αυτές τις εκλογές και παραιτηθούν, με άλλα μέλη τα οποία θα διοριστούν από τη διοίκηση. Επομένως ουσιαστικά τα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα λειτουργούν μόνο με διορισμένα μέλη. 

Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η εξέλιξη συνιστά οπισθοδρόμηση για το συνδικαλιστικό κίνημα αλλά και τεράστιο πλήγμα για τη δημοκρατική και διάφανη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Στις 31/12/2020 η θητεία μου ως αναπληρωματικού αιρετού μέλους του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Έβρου λήγει, επομένως αυτό το blog δε θα έχει λόγο ύπαρξης.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να είμαι στις επάλξεις του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος και να αγωνίζομαι για όλες τις αξίες και αρχές που υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια!

Εις το επανιδείν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.