Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Πρόσκληση συμμετοχής μελών στο ΠΥΣΔΕ και στο Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ (επιλογής στελεχών)

Ως γνωστόν το ΠΥΣΔΕ είναι πενταμελές (με ισάριθμα αναπληρωματικά μέλη) και η σύνθεσή του είναι η εξής:
Πρόεδρος: Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αναπληρωματικό μέλος τον Προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων.
Αντιπρόεδρος: Διορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης (όπως και ο αναπληρωματικός του).
Μέλος: Διορίζεται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης (όπως και ο αναπληρωματικός του).
Μέλος: Αιρετό μέλος που προκύπτει από αρχαιρεσίες (όπως και ο αναπληρωματικός του).
Μέλος: Αιρετό μέλος που προκύπτει από αρχαιρεσίες (όπως και ο αναπληρωματικός του).
Από τα παραπάνω, είναι προφανές ότι δυο μέλη του ΠΥΣΔΕ (με τα ισάριθμα αναπληρωματικά τους μέλη) διορίζονται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης και μάλιστα χωρίς διαφανή κριτήρια επιλογής.
Στις 11/12/2018 εκδόθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν το ΠΥΣΔΕ Έβρου.
Παράλληλα εκδόθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για δυο ακόμη μέλη (με ισάριθμα αναπληρωματικά) τα οποία θα στελεχώσουν το Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ (Συμβούλιο επιλογής στελεχών).
Εντύπωση προκαλεί το ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο υποβολής αιτήσεων, το οποίο διαρκεί μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες, αφού η προθεσμία λήγει την Παρασκευή 14/12/2018.
Κάποιες φήμες βέβαια λένε ότι το τελευταίο διάστημα τα τηλέφωνα και οι πιέσεις από συγκεκριμένους κύκλους έχουν ενταθεί, ώστε να βρεθούν και γι' αυτή τη διετία "πρόθυμοι" και "βολικοί" συνάδελφοι, διατεθειμένοι να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα.
Μακάρι οι φήμες που κυκλοφορούν να είναι ψευδείς και το ΠΥΣΔΕ ως υπηρεσιακό όργανο να έχει τη σοβαρότητα που απαιτείται και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων των συναδέλφων.

Υ.Γ.: Περιμένω από τη Δ.Δ.Ε. Έβρου να ανακοινώσει επίσημα όλες τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων, ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα να βγάλει τα συμπεράσματά της για τις επιλογές οι οποίες θα γίνουν τελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.