Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Συνεδρίαση ΠΥΣΔΕ 12/4/2013

Συνεδρίασε την Παρασκευή 12/4/2013, ώρα 11:00, το ΠΥΣΔΕ Έβρου (παρόντα όλα τα τακτικά μέλη με εξαίρεση το συν. Λεμονίδη που τον αντικατέστησε ο συν. Κωνσταντινίδης) με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1) Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων 
Εγκρίθηκαν οι αιτήσεις των συναδέλφων Ρηγοπούλου, Αμπάζη, Αλεξίου, Νικολοπούλου (μεταπτυχιακά), Κούζα (διδακτορικό).

2) Άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή  
Εγκρίθηκαν όλες οι αιτήσεις (Κοσμίδης, Τραμουντάνης, Χαραλαμπίδου, Σιτσανλής, Μήνογλου)

3) Μονιμοποίηση εκπαιδευτικού
Χριστοδούλου (ΠΕ02)

4) Χορήγηση άδειας ίδρυσης Κέντρου Ξένων Γλωσσών 
(Δάρα Γεωργία) και
Χορήγηση άδειας ίδρυσης Κέντρου Ξένων Γλωσσών σε νομικό πρόσωπο
(επωνυμία Σταμπολίδου Πωλίνα - Πασιαλής Χρήστος)

5) Τοποθέτηση Διευθυντή σε κενούμενη θέση στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου
Η λήψη απόφασης αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να διευκρινιστούν κάποια στοιχεία.

6) Αναγνώριση - τροποποίηση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών
Των συναδέλφων Κολοσέντα, Δόδουλα, Ζαχαράκη.

7) Ένσταση συν. Χατζηβασιλείου
Απορρίφθηκε

  Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο συν. Κουσινίδης υπέβαλε γραπτή δήλωση με την οποία ζητούσε να προστεθεί στην Ημερήσια Διάταξη θέμα συζήτησης ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία καταρτισμού των πινάκων κενών και πλεονασμάτων για τις μεταθέσεις.
  Πράγματι, το Π.Δ. 50/96 προβλέπει ότι τα ΠΥΣΔΕ θα πρέπει να έχουν στείλει στην αρμόδια Διεύθυνση της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας τους πίνακες κενών οργανικών θέσεων κατά κλάδο και ειδικότητα μέχρι τις 15/2 κάθε έτους.
Όμως, κάθε χρόνο έρχεται στα ΠΥΣΔΕ εγκύκλιος η οποία ορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συνταχθούν οι πίνακες και μετά ξεκινάει η διαδικασία. Αυτή η εγκύκλιος ακόμη δεν ήρθε, επομένως με βάση τί στοιχεία θα μπορούσε να ξεκινήσει ο υπολογισμός των κενών για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
  Όπως τόνισα στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Μελισσόπουλο στη συνάντηση που είχαν οι ΕΛΜΕ της περιφέρειας μαζί του, οι υπηρεσιακές μεταβολές (μετατάξεις, μεταθέσεις, τοποθετήσεις, αποσπάσεις) είναι ένα σημαντικό θέμα το οποίο δεν πρέπει να καθυστερεί τόσο (ειδικά αφού στο παρελθόν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και μέχρι το τέλος Ιουνίου, κάτι το οποίο άλλωστε κατά τη γνώμη μου είναι το ιδανικό).
  Αυτό λοιπόν για να επιτευχθεί, θα πρέπει να κινηθεί το Υπουργείο και να επιταχύνει τις διαδικασίες.   Συνδικαλιστικά, μπορούμε και πρέπει να πιέσουμε, ώστε να επιτευχθεί αυτό.
  Απο εκεί και πέρα όμως, ο λαϊκισμός θα πρέπει να σταματήσει. Προτάσεις του στυλ : "Ο αιρετός κ. Ταταρίδης αναγνώρισε μεν το δίκαιο του αιτήματός μου αλλά συντάχθηκε με τους υπόλοιπους" κρύβουν από τους συναδέλφους την αλήθεια και προσπαθούν μόνο να δημιουργήσουν εντυπώσεις (για ποιο λόγο άραγε; )
  Η ξεκάθαρη άποψη μου είναι ότι:
- πράγματι το Υπουργείο καθυστερεί να εκδόσει τη σχετική εγκύκλιο και αυτό είναι κατακριτέο.
- θα μπορούσαμε να κάνουμε μια προεργασία και να υπολογίσουμε τα κενά και πλεονέσματα
- η παραπάνω διαδικασία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να είναι ακριβής, όσο ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήθος παραμέτρων (π.χ. τα προγράμματα σπουδών, το ωράριο των εκπαιδευτικών, οι αναθέσεις μαθημάτων κ.λ.π.)
- επομένως δεν έχει λόγο να πραγματοποιηθεί, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου